Soms blijf je met stokbrood zitten na bijvoorbeeld een barbecue. Zo ook wij van de week, en omdat ik dat elke keer weer zo een zonde vind om het weg te gooien. Ging ik opzoek naar wat je eventueel nog kan doen/maken met je stokbrood van de dag voordien.
Tsjakaaa, gevonden! Daar maak je gewoon een lekkere wentelteefjes toren van. Dat oude of overgebleven stokbrood wordt hier ten huize Moms& More vanaf nu niet meer weggegooid!
WAT HEB JE NODIG?
Een half of heel (oud) stokbrood
melk
kaneel
2 of 4 eieren (afhankelijke van de hoeveelheid stokbrood dat je gebruikt)
1 zakje vanille suiker
boter om in te bakken
Om er achteraf op te strooien: eventueel poedersuiker, bruine suiker, witte suiker of stroop. Maar dat is natuurlijk aan jezelf of je dat lekker vindt of niet.
1
Eerst het stokbrood in plakjes snijden, hoe dik je de plakjes wil kan je zelf kiezen, maar houd er wel rekening mee dat hoe dikker ze zijn, hoe langer ze zich moeten volzuigen met ei.
2
Ondertussen maak je het mengsel voor de wentelteefjes. Neem hiervoor een flinke scheut melk, twee (of 4) eieren, een zakje vanille suiker en wat kaneel.
3
Leg hierin de plakjes stokbrood en laat ze goed volzuigen aan beide kanten. Verwarm ondertussen een grote koekenpan met boter.
4
Als de koekenpan goed heet is kan je beginnen met bakken. Als de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin zijn mag je ze eruit halen. Een half stokbrood is ongeveer genoeg voor twee personen.
Je kan ze nu eventueel besprenkelen met wat poedersuiker, witte suiker etc…
De broodjes zijn heerlijk zacht en door de stukjes ei hebben ze een knapperig korstje.
Ik zeg, eet smakelijk!
Geef een reactie