Ik had het concept Smartmat al een aantal keer zien voorbij komen op facebook en andere social media, je bestelt een menu en er wordt op maandag tussen 17h en 22h een zak afgeleverd met ingrediënten en recepten. Et voilà je hebt voor een aantal dagen eten!
Bij Smartmat kun je een abonnement nemen om wekelijks of tweewekelijks zowel de recepten als de bijbehorende ingrediënten bij je thuis te laten bezorgen. Maar je hebt altijd de mogelijkheid je abonnement te annuleren, het leveringsinterval te veranderen of gewoon even een onderbreking in te lassen – op voorwaarde dat je dat tijdig meldt. (6 dagen voor de levering)
I-de-aal, in elk geval toch voor mij, want bijna elke dag zit ik me al van ’s morgens af te vragen wat we die avond gaan eten, we hebben al vaak geprobeerd van een weekmenu op te stellen, maar tot nu toe is dat nog niet een succes geweest. Want ik heb nogal zo mijn vereisten in de keuken (op weekdagen), het moet namelijk gemakkelijk zijn, snel klaar en liefst gezonde en voedzame dingen bevatten!
Na een werkdag heb ik gewoon geen zin meer om lang in de keuken te staan, want let’s be honest, koken is niet mijn meest favoriete bezigheid. En met een peuter die tijdens het koken vaak om je aandacht komt vragen zit een moeilijk menu er ook niet echt in.
Toen ik Smartmat mocht uittesten was ik dan ook helemaal heppiedepeppie! Niet meer nadenken over wat we de komende 4 dagen moeten gaan eten, EN ik heb (uiteraard) het Quick & Easy menu. De kostprijs van deze menu bedraagt € 89, hierin zitten 4 maaltijden voor 4 personen. In totaal kan je kiezen tussen 8 verschillende producten, deze vind je hier terug.
Maar genoeg gekletst, laten we ons eerste recept van Smartmat maar eens gaan klaarmaken!
Koolvisfilet in sinaasappelsaus met groene groenten:
De benodigdheden zet ik allemaal op voorhand klaar.
Het papier er nog even bijnemen waar de bereiding opstaat, en we kunnen starten!
Bij puntje 1 kwam ik meteen een struggle tegen… “Kook 4 porties bulgur (250 g.)” Ok, maar hoelang? Want ik heb nog nooit van m’n leven bulgur gemaakt, dus géén idee hoelang dit moet koken, de verpakking van de bulgur heb ik binnenste buiten gekeerd maar helaas pindakaas ik vond geen kooktijd terug, dan maar eventjes Mrs. Google raadplegen. Voor de rest ging het trouwens prima en stond alles netjes uitgelegd.
De sinaasappelsaus met de koolvisfilet aan het pruttelen.
Ik heb zelfs nog tijd om mijn vaatwasser in te ruimen en mijn aanrecht proper te maken terwijl ik aan het laatste puntje van de bereiding zit (meestal kan ik dit pas doen na het eten)… van “quick & easy” gesproken, dit menu is al zéker zijn naam waard! Ik hou ervan! 😉
Tadaaaa! Mijn eerste recept is klaar!
En het was echt waar, heerlijk! De sinaasappelsaus was om je vingers van bij af te likken! Zelfs de dochter heeft er van gesmuld! (De groentjes heeft ze wel aan de kant laten liggen, want mevrouwtje zit in de -alles wat groen is eet ik niet meer- fase. Oh well… We hebben allemaal ons buikje lekker rond gegeten en dat is het voornaamst!
Liefs Britt
Geef een reactie