Woensdag = receptendag bij Moms & More. Deze keer geen dessert van mijn kant, maar wel een heerlijk pastagerecht dat bij mij thuis enorm populair is. Spaghetti met romige spek-erwtensaus is echt superlekker!
Geen lange ingrediëntenlijst, en je hoeft echt geen keukenprins(es) te zijn om dit te maken! Ik gebruik trouwens zoveel mogelijk huismerk-producten van de supermarkt, en dan is dit gerecht ook nog eens “cheap”! WIN-WIN!
Wat heb je nodig?
- 300 gr spaghetti
- 1 el olijfolie + beetje extra
- 6 plakken mager spek, in stukjes (je kan ook, zoals ik, spekblokjes gebruiken)
- 140 gr diepvrieserwten
- 2 teentjes geperste look
- 80 gr kruidenkaas (type Boursin)
- 300 ml room
- 100 gr geraspte parmezaan
- 3 el gehakte peterselie
How to?
Kook de pasta en giet af. Schep er een beetje olijfolie door om het kleven tegen te gaan. Verhit de olijfolie in een pan op middelmatig vuur. Voeg het spek toe en bak het krokant en goudbruin. Dan voeg je de erwten, look, boursin en room toe en laat het op een laag vuurtje zachtjes koken tot de kaas gesmolten is. Op smaak brengen met peper en zout. Daarna roer je er de helft van de parmezaan en de helft van de peterselie door. Schep de pasta erdoor. Serveren met de rest van de parmezaan en peterselie.
Smakelijk!
Een goeie pasta kan er aaaltijd in! Zelf heb ik wel liever pikante sauzen en tomatensauzen dan roomsausjes.