Mijn man (Mattie, dus. Man klinkt zo officieel.) is een grote appelcake-fan. Omdat ik mijn echtelijke bakplichten daarom op regelmatige basis moet vervullen heb ik ondertussen een go-to receptje, dat even snel als makkelijk is. Geen onnodig scheiden van de eieren, geen poespas, gewoon een simpele, snelle cake. Bon appétit!
Ingrediënten:
How To:
- Doe de eieren en suiker samen in een kom en mix een dikke 5 minuten tot een schuimig mengsel.
- Smelt de boter op een zacht vuurtje (of in de microgolf, als je net als ik geen tijd/zin hebt om 10 minuten en een pan te verspillen aan het smelten op een vuurtje).
- Voeg de boter toe aan het suiker/ei mengsel en meng kort maar krachtig met de mixer.
- Spatel de bloem voorzichtig door het beslag.
- Schil de appels en snij ze in min of meer gelijkmatige brokken. Spatel deze voorzichtig door het beslag.
- Vet een ronde bakvorm in en dump het beslag meteen in de vorm.
- Plaats het geheel in een voorverwarmde oven (°180) en laat ongeveer 35 minuten goudbruin bakken.
- Eventueel kan je de cake meteen nadat hij uit de oven komt langs de bovenkant bestrijken met een dun laagje abrikozenconfituur, voor wat extra smaak.
- Smakelijk!
Geen enkele blogpost missen? Volg ons op Bloglovin, Twitter of Facebook!
Oké, het water is me ondertussen écht wel in de mond gelopen. Maar ik kan toch moeilijk nog ’n appelcake beginnen bakken om 21u34?!
Ik heb deze appelcake gisteren eens uitgeprobeerd en hij was superlekker! Bedankt voor het recept, Valérie!
Deze ga ik proberen!