Nu de herfst officieel zijn intrede gedaan heeft (brr, wat is het ineens koud zeg!) is het tijd om binnen gezellig samen enkele herfstige activiteiten te ondernemen. Alexander is nu ook oud genoeg om zelf actief deel te nemen aan knutselprojectjes of kookactiviteiten, en dat is voor ons allebei heel erg leuk.
In onze tuin staat een verdwaalde pompoenplant, die tegen alle verwachtingen in behoorlijk wat pompoentjes aflevert. Het was dan ook hoognodig dat we die pompoenen begonnen te verwerken tot soep. Met behulp van de Stokke Tripp Trapp kon Alexander gezellig mee aan tafel aanschuiven, en gingen we samen aan de slag.
Het was vol spanning afwachten hoe Alexander overweg zou kunnen met het toch wel behoorlijk scherpe mes, maar dat viel behoorlijk goed mee. Alle ledematen en vingerkootjes waren nog aanwezig na onze kookpartij. Wat ik trouwens bijzonder handig vind aan de Tripp Trapp stoel is dat je hem zo dicht als nodig bij tafel kan schuiven. Geen onhandig gedoe met leuningen of uitstekende elementen zoals bij vele andere kinderstoelen, maar een gewoon simpel, functioneel en handig design. Alexander zit trouwens helemaal op z’n gemakje op de stoel, en kon zich volledig concentreren op de taak van het moment: ‘poentjes snijden’.
Wil je zelf aan de slag met een pompoen, dan geef ik je graag even het recept mee voor deze overheerlijke herfstsoep.
Dit heb je nodig:
- 1 pompoen (medium formaat)
- 5 wortels
- 2 uien
- peterselie
- kippenbouillon / 4 bouillonblokjes
- peper en zout
- boter
- water
Zo ga je aan de slag:
- Ontdoe de pompoen van schil en pitten, en snij hem in kleine blokjes. Maak de worteltjes schoon en snij in blokjes. Snij de ui in ringen.
- Doe wat boter in een soepketel, en stoof hierin de ui aan. Voeg daarna de pompoenblokjes en de wortel toe en laat even (een 2-tal minuutjes) stoven.
- Voeg 2 liter kokend water toe.
- Voeg de bouillonblokjes toe, en peper en zout naar smaak.
- Laat de soep een half uurtje koken.
- Neem een staafmixer, en mix het geheel fijn. Hou je van de smaak van peterselie, dan kan je ook wat peterselie onder de soep mixen. Anders kan je de peterselie gewoon als afwerking voor het serveren gebruiken.
Geef een reactie