Ik heb me nog niet zo vaak gewaagd aan het maken van een quiche, maar telkens opnieuw verrast het me omdat het zo makkelijk, lekker en snel te maken is. Bovendien kan je zo’n quiche warm en koud eten, en ook makkelijk opnieuw opwarmen in de oven. Ideaal om bijvoorbeeld op voorhand klaar te maken voor een feestje, en last minute weer even in de oven op te warmen.
Ingrediënten:
- 1 vel bladerdeeg
- 1 pakje spekblokjes (200 gram)
- 200 gram geraspte kaas
- 4 eieren
- 1 ui
- 1/2 broccoli
- kerstomaatjes
- 1 pakje room (200 ml)
- boter
- nootmuskaat
- peper
- zout
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Ontrol het vel bladerdeeg en doe het in de bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in. Doe dit zowel op de bodem als langs de zijkant. Zo voorkom je dat de bladerdeeg gaat zwellen omdat de lucht niet weg kan.
- Doe wat boter in de pan en bak de spekjes krokant. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
- Pel de ui en versnipper. Snij de broccoli in kleine stukjes en snij een 10-tal kerstomaatjes middendoor.
- Kluts de eieren in een kom samen met de room. Kruid met peper, zout en muskaatnoot en men er de geraspte kaaas door.
- Voeg de spekjes en de broccoli, ui en tomaten toe aan het eiermengsel. Roer goed door elkaar.
- Bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Ik ben normaal niet zo voor quiche, maar deze ziet er lekker uit.