Ik beken: de herfst is zowat mijn favoriete seizoen. Ik vind het dan ook geweldig om te experimenteren met lekkere warme drankjes die wat mij betreft gezelligheid uitstralen. De Gingerbread Latte van Starbucks is één van die drankjes die mij meteen in de juiste herfstsfeer brengen. Jammer genoeg is er hier niet meteen een Starbucks in de buurt om te pas en te onpas binnen te springen voor een dagelijkse dosis cafeïne. Het gevolg: ik moest zelf op zoek naar een gepast recept om hem thuis na te maken. Dat deel ik vandaag graag met jullie.
Dit heb je nodig:
- 2 shots espresso
- 1 kopje melk
- 2 theelepels gingerbread siroop
- 1/2 theelepel vanille-extract
- slagroom
- nootmuskaat of kaneel
Zo ga je te werk:
- Doe de gingerbread siroop en het vanille-extract in je tas. Gingerbread-siroop kan je onder andere kopen via Amazon van het merk Monin.
- Maak 2 shots espresso, voeg deze toe aan het siroop-mengsel en roer goed door.
- Doe je melk in een aparte kop, verwarm een minuutje in de microgolfoven en klop deze op tot een romig mengsel. (ik kocht voor een euro of 2 een mini-melkschuimer bij Blokker. Voeg daarna toe aan de koffie en siroop. Roer voorzichtig door.
- Werk af met slagroom en voeg daarboven een snuifje nootmuskaat of kaneel toe. Niet in huis? Je kan ook steeds je toevlucht nemen tot wat cacaopoeder. Smakelijk!
Geef een reactie