Benodigdheden voor kruidnoten/pepernoten:
- 250 gr. zelfrijzend bakmeel
- 100 gr. boter
- 125 gr. bastaardsuiker (of cassonade + een lepeltje honing, anders blijft het deeg niet aan elkaar kleven)
- 4 EL melk
- 3 TL speculaas-koek kruiden
- mespuntje zout
Bereiding kruidnoten/pepernoten:
- verwarm de oven voor op 175°
- Doe alle ‘droge’ (bakmeel, suiker, speculaas kruiden en zout) ingrediënten in een kom en meng ze even door elkaar
- voeg nu boter en melk toe
- kneed dit geheel tot een stevige bal
- rol hier nu kleine tot middelmatige knikkertjes van en druk ze eventjes wat platter tussen je handpalmen
- leg alles op bakpapier en bak de kruidnoten 20 tot 25 min. op 175°
Ik haal zo een +/- 70 kruidnoten uit dit recept.
Dit is hoe het deeg er zou moeten uitzien eens het goed door elkaar gekneed is.
Alle ongebakken kruidnootjes op een rij!
Mijn eerste poging was trouwens een ietsiepietsie mislukt, blijkbaar moet je in de buurt van je oven blijven als je iets bakt… *oops!* Ik had ze iets te lang laten bakken namelijk. Dus ladies you’ve been warned! 😉
Lekker lekker! Ik heb nu XL pepernoten met glazuur in de kast liggen, mmm.
Mmmm dat kan ook niet slecht zijn met glazuur erop! Nomnomnom 😀