Met een kleuter en een peuter in huis is het soms even stressen wanneer de oudste vraagt om de stiften maar weer eens boven te halen. De grijpgrage handjes van de jongste zijn immers o-ver-al, waardoor ik net geen hartaanval krijg wanneer Thibeau met een stift in zijn handen als een pijl uit een boog richting mijn meubels snelt. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik ben niet zo’n fan van roos-paars-blauw gestreepte salontafels.
Het hoeft dus niet gezegd dat -tenzij ik tijd heb om gezellig bij de jongens te gaan zitten tijdens het kleuren- de stiften hier in huis meer dan eens achter slot en grendel blijven. Beetje jammer voor Alexander en Thibeau eigenlijk, maar top voor mijn gemoedsrust. Toen ik van Crayola het voorstel kreeg om hun Color Wonder lijn te testen zag ik dat dan ook meteen zitten. Onzichtbare inkt die geen vlekken achterlaat op kleren, huid of meubels? Bring it on!
Als eerste testen we de Color Wonder stiften en het Color Wonder kleurboek uit. De puntjes van de stiften zien maagdelijk wit, en een snelle veeg met een stift over mijn hand bevestigt meteen wat het merk beweert: geen spoor van gekleurde inkt te bespeuren. Wanneer Alexander de stift een beetje twijfelend in de hand neemt en begint te kleuren klaart zijn gezicht meteen op. Als bij toverslag verschijnen er wel kleurtjes in de Color Wonder kleurboek voor hem. De stiften worden al snel omgedoopt tot ‘magische stiften’, en het kind is een uur zoet met het inkleuren van een tekening. Wanneer hij daarna naar de keuken komt – waar ik met een gerust hart aan het koken ben wegens geen gekleurde meubels gevaar – zijn ook zijn handjes nog volledig vlekvrij. Heerlijk.
De Color Wonder Light-Up Stamper is echter het pièce de resistance van deze lijn. Alexander was helemaal in de wolken toen ik deze bovenhaalde. Net als stiften wordt het stempelgebruik hier namelijk zwaar aan banden gelegd. (Voor je denkt dat het hier thuis een no fun allowed zone is: voor de rest kan en mag er hier tamelijk veel. Alleen stempels en stiften -en de bijhorende vlekken- geven me een beetje de kriebels.)
De Light-Up Stamper plof ik echter met een gerust geweten voor Alexander neer op tafel: de inkt in de stempelset is net als bij de stiften compleet transparant, en enkel zichtbaar in het speciale Color Wonder teken- en stempelboek. Alexander gaat meteen druk aan het stempelen, en ontdekt meteen ook dat je de stempel in verschillende kleurtjes inkt tegelijk kan drukken voor een multicolor resultaat. Dat hij na het stempelen de figuurtjes ook nog eens met zijn magische stiften mag inkleuren maakt de ervaring al helemaal fantastisch voor hem. Hij blij, ik blij, iedereen blij (en dus ook mijn vlekvrij meubilair!).
Geef een reactie