De Sint is ondertussen al in het land en de pieten zijn al ijverig in de weer met de pakjes. Want aankomend weekend is het zover, dan zijn ze weer op pad om alle kindjes te verrassen met datgene wat op hun verlanglijstjes staat.
Op mijn verlanglijstje stond bijvoorbeeld een overheerlijke sponge cake pieten taart, die ik ondertussen ook al gekregen heb ;-)! De Sint was zelfs zo goedhartig om mij hiervan zijn eeuwenoude recept te geven, en die wil ik dan ook heel graag met jullie delen!
Benodigdheden:
- Sponge cake mix (bv.: aveve)
- Groot blok pure chocolade
- Vanille Botercrème
- 45 gram bloem
- 240 ml melk
- 200 gram roomboter (ongezouten)
- 200 gram poedersuiker
- 5 ml vanille extract
- Suikerpasta in verschillende kleurtjes
- Speculaas pasta
Bereiding van de taart:
- Smelt ondertussen au bain Marie de pure chocolade
- Als de cake gebakken is snijd je hem overlangs zodat je twee gelijke helften hebt (een boven- en onderkant )
- Smeer 1 helft in met speculaaspasta en 1 helft met botercrème
- Leg ze dan terug op elkaar en giet er de warme (lopende) chocolade over. (Nu wordt het wel even een smeer boeltje 😉 )
- Zet de cake even op een koude plaats zodat de chocolade terug kan opstijven
- Als dat gebeurt is kan het leuke werk beginnen! Versieren!
- Nu kan je met de Suikerpasta je fantasie de vrije loop laten gaan en van de taart een mooie zwarte piet maken.
Bereiding botercrème:
- Zeef de bloem en doe dit samen met de melk in een steelpannetje, klop met een garde de bloem door de melk zodat er geen klontjes meer in zitten
- Zet het pannetje op het vuur en blijf roeren terwijl je het rustig aan de kook brengt. Zodra het kookt draai je het vuur lager
- Het mengsel wordt nu dikker, na ongeveer vijf minuten is het dik genoeg
- Doe het mengsel in een kom en bedek deze met plastic folie, laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Terwijl het mengsel staat af te koelen klop je in een andere kom de boter en poedersuiker luchtig. Voeg dan het vanille extract toe en blijf mengen tot alles is opgenomen
- Zodra het bloemmengsel goed is afgekoeld kun je deze toevoegen aan het botermengsel. Klop het mengsel nog zo’n vijf minuten goed door
- Zet de kom dan weer in de koelkast, ongeveer een 30min. Daarna is je vanille botercrème klaar voor gebruik!
Awww, hoe mooi is dit zeg, echt supertof gedaan 😀