Ingrediënten:
- 3 kopjes havermout
- 2/3 kopje honing (of een andere vloeibaare zoetstof zoals maple syrup of agavesiroop)
- 2/3 kopje bruine suiker
- 1 tot 2 kopjes noten (ik gebruikte een mix met hazelnoot, okernoot, cashew en amandel, maar pecannoten zouden ook superlekker zijn!)
- 1 tot 2 kopjes zaden (ik gebruikte zonnebloem- en sasamzaad)
- Een flinke snuif zout (gebruik meer dan je in gebak zou gebruiken, omdat het zout de smaken hier goed tot z’n recht doet komen
- 2 eetlepels kokosolie (of een andere gezonde olie)
How to:
- Verwarm je oven voor op 150°C.
- Gooi alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom.
- Meng het geheel goed door elkaar. Met je handen gaat dit het vlotst.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en kiep het mengsel hierover uit. Zorg ervoor dat het mengsel gelijkmatig over de plaat is verdeeld.
- Zet de bakplaat in de oven voor 40 minuten. Wanneer er 20 minuten verstreken zijn meng je de granola best even door elkaar.
- Haal je bakplaat uit de oven wanneer je granola mooi goudbruin ziet en heerlijk begint te ruiken. Zoals je ziet is de mijne nét iets te bruin. Nog steeds lekker, maar iets minder was ook nog goed geweest, dus hou je oven zeker goed in ’t oog!
- Superlekker als topping op Griekse yoghurt bij het ontbijt of als tussendoortje met een glas melk. Na het bakken kan je trouwens nog wat gedroogde vruchten toevoegen voor extra smaak. Aanraders hiervoor zijn gedroogde dadels en abrikozen of gewoon rozijnen of kokosschilfers.
Geen enkele blogpost missen? Volg ons op Bloglovin, Twitter of Facebook!
Geef een reactie