Nu de jongens een beetje ouder worden mag het ontbijt al eens wat ‘exotischer’ bij ons thuis. Alexander en Thibeau zijn over het algemeen nogal gewoontedieren, maar kunnen gelukkig af en toe een experimentje wel smaken. Ik ging aan de slag om hen een chiapudding te maken. Kijk snel even mee.
Dit heb je nodig:
- Chiazaad
- Banaan
- Kersen of blauwe bessen
- Olvarit Knijpfruit
- Water of melk
Zo ga je aan de slag:
- Meng wat chiazaad met water (of eventueel (groei)melk) en roer goed door elkaar tot het chiazaad een gelei-achtige textuur krijgt. Let erop dat het geheel stevig aanvoelt. Dit is – in mijn geval toch – een beetje nattevingerwerk, maar na een paar keer proberen weet je de juiste verhoudingen wel!
- Snij een banaan in plakjes, en beleg de helft van je chiapudding met banaan.
- Neem 2 verschillende zakjes knijpfruit, en knijp deze voor de helft leeg langs de andere kant van de pudding. Chiazaad heeft van zichzelf niet zo’n uitgesproken smaak, maar door het knijpfruit krijgt het geheel een aangename smaak.
- Werk af met enkele kersen of blauwe bessen. Smakelijk!
Deze post ontstond in samenwerking met Nutricia.
Geef een reactie